Dags för vårsopning av gator och torg

Våren är runt hörnet med smältning av snö och is. Under vintern har gator och trottoarer fyllts på med grus och sand. När våren kommer är det dags för sandupptagning och gatsopning.

 

Så går gatusopningen till

Stora mängder grus och sand placeras varje år på sådant som gator, cykelbanor och trottoarer för att undvika att både människor och fordon är med om olyckor. När våren kommer ska sanden och gruset sopas bort.

Sandupptagningen och gatsopningen utförs normalt direkt när snö och is har smält bort och våren är på gång. Det kan normalt vara i april. I anslutning till lägenheter och andra hyreshus och bostadsrätter är det fastighetsägaren som står för ansvaret att få bort gruset.

Upptagningen går till på det viset att en särskild maskin med en sugfunktion som är anpassad för uppgiften rensar gatorna från gruset. Först beläggs gatorna med vatten och sedan sopas sanden och gruset upp. Den metoden gör att risken för dammspridning blir så liten som möjligt.

Det som privatpersoner kan tänka på i samband med sandupptagningen är att inte störa genom att parkera så att maskinen inte kommer fram. Att klippa ned sina buskar är även en bra idé.

 

Nyhetsarkiv

  • Boka vinterväghållning för en problemfri vinter 2023/2024

    När höstlöven faller och temperaturen börjar sjunka är det dags att förbereda sig för vinterns utmaningar. Snö, is och halka kan göra vägarna farliga och oframkomliga om de inte hanteras på rätt sätt. Genom att boka vinterväghållning i tid kan du säkerställa att dina vägar förblir säkra och framkomliga, oavsett vad vintermånaderna har att erbjuda.

  • Boka vinterns snöskottning redan idag!

    När vi minst anar det så är vintern här och snön faller över gator och fastigheter. Redan nu börjar förfrågningar om snöröjningstjänster trilla in hos oss. För att vara förberedd inför vintern så är det i god tid att redan nu boka snöskottning.

  • Viktigt med takskottning i Stockholm 

    Vi befinner oss nu i mitten av december vilket innebär att det ibland kan bli väldigt mycket snö och för dig med villa blir snöskottning en naturlig del av vardagen.