Så skottar du säkert i vinter!

Vi befinner oss nu i mitten av december månad och med knappt 10 dagar kvar till jul vill vi på Snöskottning Stockholm passa på att önska alla våra kunder en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Såhär års när vintern kommit och ytorna i anslutning till din fastighet i Stockholm täcks av snö blir det dags igen att greppa tag i skyffeln och skotta bort snön. När man skottar på egen hand finns det en del risker som kan vara värda att förebygga. Därför har vi på Snöskottning Stockholm tagit fram några utav våra bästa tips på hur du skottar säkert i vinter.

 

Psst! Önskar du få hjälp med din snöskottning i vinter? Vi hjälper dig! Vi på Snöskottning Stockholm har lång erfarenhet av säker snöskottning och är certifierade enligt Skotta säkert. Kontakta oss idag för att veta mer.

Snöskottning kräver rätt teknik och metod

Att skotta snö är krävande för kroppen om du skottar snö på fel sätt. Därför är det viktigt att du utför arbetet på ett sätt som är ergonomiskt för dig. Varje år skadas en stor mängd personer varje år på grund av fallolyckor, ryggbesvär och annat om man inte utfört snöskottningen på rätt sätt. 

Vilka åtgärder som ska tas för att utföra en säker snöskottning i Stockholm beror på vilken yta det är som ska skottas, exempelvis om det är på marken eller på ett tak. Gemensamt både för ytor på marken och på hög höjd är dock att både rätt typ av utrustning och rätt typ av kunskap behövs vid snöskottningen.

Så skottar du säkert i vinter

 • Använd skor som är rejäla med grova mönster eller med broddar för att undvika att halka.
 • För att undvika ryggbesvär är det viktigt att tänka på att skotta på ett sätt som är ergonomiskt. Lyft snön med rak rygg och se till att inte böja och vrida ryggen i samma rörelse.
 • Om du skottar på tak, använd fallskyddssele. 
 • Byt ut glidskydd på stegen om de är utslitna.
 • Använder du stege? Förankra alltid stegen innan du klättrar upp och använd enbart typkontrollerade stegar som är certifierade.

Nyhetsarkiv

 • Avtal för snöröjning

  Vi är nu inne i april månad och våren är äntligen här! April i all ära, men oturligt nog är denna månaden väl känt för sina vinter-bakslag. Genom att vara förberedd med ett avtal för snöröjning kan du vara trygg i att du får den hjälp som behövs om snön mot förmodan skulle återvända till Stockholm.

 • Dags att boka in våren sandupptagning!

  Vi är inne i mitten av mars månad vilket innebär att våren officiellt är kommen. Det innebär att tiden är kommen för årets sandupptagning!

 • Snöplogning i Stockholm

  Vi hjälper dig med snöplogning och snöskottning i Stockholm. Det kan vara olika typer utav ytor som du kan behöva hjälp med. Såsom infarter, gångar och större ytor men även snöskottning på tak.

 • Snön är kommen - dags för snöröjning!

  Åter igen har det kommit några centimeter nysnö i Stockholm vilket innebär att det är på tiden att börja med snöröjning och halkbekämpning igen. Det är viktigt med snöröjning eftersom detta gör att framkomligheten blir betydligt mycket lättare än om det skulle ligga flera decimeter snö.