Så utför du säker snöskottning i vinter

Under vintern faller ibland stora mängder snö som ska skottas bort från infarter, trottoarer och andra ytor intill fastigheten i Stockholm. Att utföra skotta snö kan innebära en del risker och det finns en del att tänka på för att snöskottningen ska utföras på ett säkert sätt.

För att utföra en säker snöskottning krävs de rätta kunskaperna.

Läs mer också här om säker snöskottning i Stockholm

Skotta säkert med rätt metod och utrustning

När du ska skotta på ett säkert vis i anslutning till din fastighet i Stockholm eller vid en annan yta så gäller det att tänka på att ha rätt metod samt rätt typ av utrustning. Om det brister i metod och utrustning så kan det finnas risk att man gör illa sig. Exempelvis ryggen kan skadas vid en snöskottning.

För att utföra en säker snöskottning så är det först och främst viktigt att tänka på att försöka få upp värmen i kroppen så att man inte skottar när man är kall. Sedan när man skottar är det bra att försöka hålla ryggen rak och försöka hålla sig borta från att böja ryggen samtidigt som man vrider på kroppen. På det viset kan man undvika onödiga risker för ryggen.

I samband med snöskottningen i Stockholm så är det alltså även viktigt med rätt utrustning. Exempelvis bra skor med ett grovt mönster är att rekommendera för att man inte sak halka omkull. Om skottningen gäller ett tak så är det även viktigt att ha rätt typ av skyddsutrustning som en skyddssele.

Säker snöskottning i Stockholm

Våra medarbetare är licenserade enligt Skotta säkert. Vi utför både snöskottning på mark samt takskottningar runt om i Stockholmsområdet. Om du inte själv känner att du har kunskapen, utrustningen eller tiden att utföra en säker snöskottning kan det vara en bra idé att ta hjälp. Hör gärna av dig.

Nyhetsarkiv

 • Snöskottning med en stor maskinpark

  Vi på Miramix utför snöskottning och andra tjänster runt om i Stockholm. Vi har en gedigen maskinpark som gör att vi kan hjälpa dig med både små och stora jobb inom allt från snöskottning och snöplogning till sandning av ytor där det finns risk för halka.

 • Så undviker du risk för snöras från taket

  En risk under vintern, samt när vintern går över till vår och temperaturerna blir högre, är att snö och is faller ned från ett tak. Det finns flera sätt att undvika snöras och vi hjälper våra kunder med att säkra tak mot snöras runt om i Stockholm.

 • Vi erbjuder snöskottning i hela Stockholm

  Vi hjälper ett flertal kundgrupper runt om i Stockholmsområdet, särskilt i söderorterna är vi verksamma. Till oss kan du vända dig för hjälp med allt från snöröjning och plogning till skottning av tak.

 • Boka vårens sandupptagning i Stockholm redan nu

  När vintern kommer och snön faller kan det finnas risk för halkolyckor. För att minska risken halkbekämpar man många typer av ytor genom sandning. När våren kommer ska sedan stora mängder sand avlägsnas. För att vara trygg med att få den hjälp som man vill ha kan det vara bra att boka vårens sandupptagning i Stockholm redan nu.

 • Så utför du säker snöskottning i vinter

  Under vintern faller ibland stora mängder snö som ska skottas bort från infarter, trottoarer och andra ytor intill fastigheten i Stockholm. Att utföra skotta snö kan innebära en del risker och det finns en del att tänka på för att snöskottningen ska utföras på ett säkert sätt.