Risker med att sköta snöskottningen själv

Tveklöst sparar du några kronor genom att sköta snöskottningen själv. Äger du en traktor eller en snöslunga kan det ju också vara kul att få köra omkring. Men om du ska ta hand om snöskottningen vid din fastighet i Stockholm själv kan man dock konstatera att det redan på marken finns en hel del riskmoment.

Undvik skador vid snöskottningen i Stockholm

Under vintern faller ibland mycket snö som måste skottas bort på uppfarter, gångar, parkeringar och andra utrymmen i anslutning till din fastighet i Stockholm. Snöskottningen kan alltså ibland vara en trevlig syssla, men den kan också av ett flertal anledningar innebära risker. För det första kan en snöskottning om man har otur slita på kroppen.

När du utför snöskottningen vid din fastighet i Stockholm själv krävs uppvärmning och träning för att undvika skador. Utöver rena fallolyckor är ryggproblem den största risken. Ett bra tips är att försöka jobba ergonomisk exempelvis genom att lyfta med rak rygg och undvika att böja och vrida ryggen samtidigt. Det är viktigt att tänka på hur man använder armarna och axlarna och att lyssna till kroppens signaler.

När du utför snöskottningen vid din fastighet Stockholm är det även viktigt att tänka på att risken för ryggskott kan öka när man vid snöskottningen blir svettig och ryggen blir avkyld.

Det är jobbigt att skotta själv

Snöskottning på tak i Stockholm

Om det gäller en snöskottning på taket på din fastighet i Stockholm gäller det även att tänka på de risker som kommer med att snöskottningen utförs på hög höjd.

Vid snöskottning på tak över tre meter så bör du alltid ha någon mer med dig och en riktig sele så att du inte ramlar ned. Vi rekommenderar aldrig privata fastighetsägare att själva skotta sina tak på höjder över tre meter.

Säkerheten viktig vid snöskottning i Stockholm

För att en snöskottning vid din fastighet i Stockholm ska utföras på ett säkert vis finns alltså mycket att tänka på. För att undvika de risker som finns vid en snöskottning och även få mer tid över till annat än att skotta snö kan det vara en bra idé att ta hjälp med skottningen och snöröjningen i Stockholm.