Så undviker du risk för snöras från taket

En risk under vintern, samt när vintern går över till vår och temperaturerna blir högre, är att snö och is faller ned från ett tak. Det finns flera sätt att undvika snöras och vi hjälper våra kunder med att säkra tak mot snöras runt om i Stockholm.

Snöras från taket kan undvikas med takskottning.

Läs även mer om våra tjänster inom takskottning i Stockholm

Takskottning och snörasskydd

När det faller ned mycket snö på ett tak i Stockholm, och resten av landet, kan vikten till slut bli så tung att snö och is släpper från taket och faller ned mot marken. Detta kan också hända i samband med att snön börjar smälta på vårkanten. Om någon mot förmodan skulle få snön och isen över sig skulle olyckan om man har otur kunna vara framme.

För att undvika riskerna med fallande snö och is från ditt tak i Stockholm finns det alltså en del åtgärder som kan tas. Först och främst kan det vara bra att se till att det inte blir för mycket snö på taket genom att skotta taket när det behövs. Med en takskottning minskar risken för snöras och man slipper även den vikt som pressas ned mot taket.

Ett annat sätt att minska olika typer av risker på ett tak är att montera taksäkerhetsanordningar. En sådan typ av anordning som är till för att just stoppa snö och is är snörasskydd. Dessa skydd mot snön monteras på takets nederdel där det finns risk för snöras.

Vi utför takskottning i Stockholm

Det finns alltså flera sätt att undvika riskerna med fallande snö och is från ditt tak i Stockholm. Hör gärna av dig för att veta mer om våra tjänster samt för att boka in din hjälp med takskottning. Alla våra snöskottare är licenserade enligt Skotta säkert.

Nyhetsarkiv

 • Snöröjning av tak 2020/2021

  Vi befinner oss nu i sluttampen av hösten och det är bara några få dagar kvar tills vintermånaden drar igång på riktigt. Snart stundar tusentals juleljus på gatorna och kanske kommer även snön vilken stund som helst. Det innebär att det är hög tid att redan nu planera inför vinterns skottning på tak i Stockholm.

 • Planera vinterns snöskottning redan nu! 

  Vinter närmar sig allt mer och mer. Detta innebär också att risk för snö ökar och snöskottning blir allt mer aktuellt. Se till att boka vinterns snöskottning redan nu, framförallt för dig som behöver hjälp med snöskottning i Stockholm.

 • Tänk igenom era behov redan nu till höst

  Snart närmar vintern sig och vi rekommenderar alltid våra kunder att tänka igenom sina behov i god tid på hösten, innan situationen är akut med risk för ras.  På så sätt kan vi se till att dina behov och önskemål uppfylls och att du lugnt kan sova ut på morgonen. Snön är vårt ansvar och hos oss är du alltid i trygga händer. 

 • Vi utför halkbekämpning och sandning i Stockholm

  Under vinterhalvåret kan det falla mycket snö och då är det viktigt att skotta i anslutning till sin fastighet i Stockholm för att man ska kunna ta sig fram samt för att undvika fallolyckor. För att undvika att folk halkar och slår sig är det en bra idé att ta hjälp med halkbekämpning genom sandning.

 • Snörasskydd till din fastighet i Stockholm

  När vintern anländer till Stockholm kan det finnas risk för att stora mängder snö och is samlas på taket som sedan faller ner mot marken. I särskilda fall är man som fastighetsägare skyldig att sätta upp snörasskydd för att undvika att snö och istappar faller mot marken