Så undviker du risk för snöras från taket

En risk under vintern, samt när vintern går över till vår och temperaturerna blir högre, är att snö och is faller ned från ett tak. Det finns flera sätt att undvika snöras och vi hjälper våra kunder med att säkra tak mot snöras runt om i Stockholm.

Snöras från taket kan undvikas med takskottning.

Läs även mer om våra tjänster inom takskottning i Stockholm

Takskottning och snörasskydd

När det faller ned mycket snö på ett tak i Stockholm, och resten av landet, kan vikten till slut bli så tung att snö och is släpper från taket och faller ned mot marken. Detta kan också hända i samband med att snön börjar smälta på vårkanten. Om någon mot förmodan skulle få snön och isen över sig skulle olyckan om man har otur kunna vara framme.

För att undvika riskerna med fallande snö och is från ditt tak i Stockholm finns det alltså en del åtgärder som kan tas. Först och främst kan det vara bra att se till att det inte blir för mycket snö på taket genom att skotta taket när det behövs. Med en takskottning minskar risken för snöras och man slipper även den vikt som pressas ned mot taket.

Ett annat sätt att minska olika typer av risker på ett tak är att montera taksäkerhetsanordningar. En sådan typ av anordning som är till för att just stoppa snö och is är snörasskydd. Dessa skydd mot snön monteras på takets nederdel där det finns risk för snöras.

Vi utför takskottning i Stockholm

Det finns alltså flera sätt att undvika riskerna med fallande snö och is från ditt tak i Stockholm. Hör gärna av dig för att veta mer om våra tjänster samt för att boka in din hjälp med takskottning. Alla våra snöskottare är licenserade enligt Skotta säkert.

Nyhetsarkiv

 • Snöskottning med en stor maskinpark

  Vi på Miramix utför snöskottning och andra tjänster runt om i Stockholm. Vi har en gedigen maskinpark som gör att vi kan hjälpa dig med både små och stora jobb inom allt från snöskottning och snöplogning till sandning av ytor där det finns risk för halka.

 • Så undviker du risk för snöras från taket

  En risk under vintern, samt när vintern går över till vår och temperaturerna blir högre, är att snö och is faller ned från ett tak. Det finns flera sätt att undvika snöras och vi hjälper våra kunder med att säkra tak mot snöras runt om i Stockholm.

 • Vi erbjuder snöskottning i hela Stockholm

  Vi hjälper ett flertal kundgrupper runt om i Stockholmsområdet, särskilt i söderorterna är vi verksamma. Till oss kan du vända dig för hjälp med allt från snöröjning och plogning till skottning av tak.

 • Boka vårens sandupptagning i Stockholm redan nu

  När vintern kommer och snön faller kan det finnas risk för halkolyckor. För att minska risken halkbekämpar man många typer av ytor genom sandning. När våren kommer ska sedan stora mängder sand avlägsnas. För att vara trygg med att få den hjälp som man vill ha kan det vara bra att boka vårens sandupptagning i Stockholm redan nu.

 • Så utför du säker snöskottning i vinter

  Under vintern faller ibland stora mängder snö som ska skottas bort från infarter, trottoarer och andra ytor intill fastigheten i Stockholm. Att utföra skotta snö kan innebära en del risker och det finns en del att tänka på för att snöskottningen ska utföras på ett säkert sätt.