Skydd mot snöras kan behövas på taket

Under vinter faller ibland mycket snö som kan samlas på ditt tak i Stockholm. Om man har otur kan snön innebära risker bland annat genom att den kan falla ned från taket. En fråga som kan uppstå är om man som fastighetsägare är skyldig att montera skydd möt snöras på sitt hus.

Snörasskydd kan behövas till taket i Stockholm.

Läs mer också här om skydd mot snöras i Stockholm

Snörasskydd vid särskilda risker

Om den snö som samlats på taket släpper och åker ned mot marken kan det vara farligt om någon skulle råka befinna sig nedanför. Ett sätt att undvika ett snöras från sitt tak i Stockholm är alltså att montera snörasskydd.

Det finns bestämmelser kring snörasskydd som säger att en fastighetsägare måste sätta upp skydd mot snöras om snö och is på taket kan innebära särskilda risker. Som särskilda risker ses exempelvis om taket är över åtta meter upp eller om taket lutar särskilt mycket.

För att slippa de risker som ett snöras från taket i Stockholm kan innebära kan det också vara bra att ta hjälp med takskottning. Vi utför takskottningar runt om i Stockholmsområdet. Hör gärna av dig för att veta mer och få hjälp med snöskottningen.

Nyhetsarkiv

 • Snön är kommen - dags för snöröjning!

  Åter igen har det kommit några centimeter nysnö i Stockholm vilket innebär att det är på tiden att börja med snöröjning och halkbekämpning igen. Det är viktigt med snöröjning eftersom detta gör att framkomligheten blir betydligt mycket lättare än om det skulle ligga flera decimeter snö.

 • Så skottar du säkert i vinter!

  Vi befinner oss nu i mitten av december månad och med knappt 10 dagar kvar till jul vill vi på Snöskottning Stockholm passa på att önska alla våra kunder en riktigt god jul och ett gott nytt år.

 • Snöröjning av tak 2020/2021

  Vi befinner oss nu i sluttampen av hösten och det är bara några få dagar kvar tills vintermånaden drar igång på riktigt. Snart stundar tusentals juleljus på gatorna och kanske kommer även snön vilken stund som helst. Det innebär att det är hög tid att redan nu planera inför vinterns skottning på tak i Stockholm.

 • Planera vinterns snöskottning redan nu! 

  Vinter närmar sig allt mer och mer. Detta innebär också att risk för snö ökar och snöskottning blir allt mer aktuellt. Se till att boka vinterns snöskottning redan nu, framförallt för dig som behöver hjälp med snöskottning i Stockholm.

 • Tänk igenom era behov redan nu till höst

  Snart närmar vintern sig och vi rekommenderar alltid våra kunder att tänka igenom sina behov i god tid på hösten, innan situationen är akut med risk för ras.  På så sätt kan vi se till att dina behov och önskemål uppfylls och att du lugnt kan sova ut på morgonen. Snön är vårt ansvar och hos oss är du alltid i trygga händer.